Menu

15-12-2019 Vossenjacht rit nr 9

Het is ochtend de wekker gaat,, gelukkig is het zondag dan is het niet zo erg en hebben we er zin in!

Eerst een blik uit het raam, het zonnetje schijnt licht de weg is wel een beetje nat snel aankleden boterham naar binnen fiets klaar maken en we gaan weer op pad. Eerst onderweg bedenken van welke kant zouden we vandaag op gaan en wie zou hem uitgezet hebben,, word het vandaag dan misschien toch tijd voor een joker?? Eerst even langs me vader haast haast want die is altijd net op tijd (Pakvissen kwaaltje......)

Bij velo zie ik Paul Koenders lopen op ze goede schoenen, hmmm we gaan weer vol gas vandaag natuurlijk denk ik al en na een gezellige zaterdag avond is dat altijd wel een “dinggetje”...

Vandaag maar even nog geen joker..

En jahoor het startschot is gegeven en de snelle gladiolen gaan er op de Vogelear al als een speer vandoor.. word het dan echt zo'n rit.... (jazeker!) aan het eind van de Vogelaer neemt Mart Buijing als eerste de bocht naar rechts richting de jachthaven....... Mart? Wat ga je doen? De pijl staat naar links!? Maar Mart staat bekent om de extra km,, die weet van geen ophouden! Al snel kan hij de aansluiting weer vinden in de groep en ja hoor hij gooit er gelijk nog een tandje boven op! Pfff oke,, we gaan gewoon weer met het hele peleton er achteraan maar in gedachten ook van zo houd niemand het lang vol en vallen er op een gegeven moment toch gaten.

Bij de eerste emmer vlak bij de kruithuis weg zijn de eerste gaten al gevallen, Marco Janssen schiet er even links voorbij en gaat met mooie aardige snelheid op kop, ik erachter aan en zeg nog even van niet te hard anders breek te trekhaak nog af, ik moet natuurlijk wel voor je binnen komen ;) !

Met een aardig peleton gaat de rit door richting Pijnacker, maar constant voor de wind... hmmm dit word nog wat straks bedacht ik me! 2E emmer in een wijkje,, door naar Rijswijk. Wat een wind! Gelukkig een paar sterke kopmannen op kop! Maar nee! Wat gebeurd er? Mart Buying zakt af, alweer pech? Alweer? Het zit hem ook niet mee...

 

Bij Rijswijk aangekomen zie ik ineens een hoop renners rechts de kant ingaan vol de blubber in en kijk voor me staat Paul Koenders daar op een uitkijk toren haha wat een prachtige locatie voor een emmer,, mooi hoe dat altijd zo creatief verzonnen word ! Kaartje erin en door. Fiets pakken en de eerste zijn alweer weg uit de blubber ik kijk om me heen en zeg tegen Stefan (v.d. Voort) ; Kom we gaan aan de andere kant van het hek door,, winnen we wat tijd dus snel die kant op over het beton en inderdaad tot daar hadden we tijd gewonnen.... maar nee! Het bouw terrein is helemaal omheind met bouwhekken... shit! en nu?! Uuh allemaal hekken met punten aan de bovenkant behalve 1. met een beetje klim ervaring van vroeger (even als voorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=FMfKXI-bN1w&t=309s ) was dit niet een heel groot probleem. Snel de fiets erover heen gehangen aan het stuur en door, Maar toch een aardige achterstand.. vol op de pedalen en hopen dat er fout gereden word zodat ik het weer bij kant halen. Ja hoor dat was gelukkig al vrij vlot, langs de vliet kon ik weer aanhaken bij de eerste groep. De nr. 1 Marco Janssen is gelukkig nergens te verkennen,, dat word in ieder geval meer punten scoren als de koploper!

Het tempo zit er nog steeds aardig in. Nu door naar Den Haag bij het Zuiderpark ineens een bocht het park in,, zal het de laatste emmer zijn? Wel wat vroeg want we zijn voorlopig nog niet bij velo in de buurt. Maar nee, zo konden we recht uit de straat oversteken. In de stad neemt de snelheid iets af klein beetje door de drukte en vooral door de km's daarvoor. In de stad blijft iedereen vlak bij elkaar en word de kop positie constant afgewisseld.

Door naar de vos, het kant toch nooit ver meer zijn en nee hoor Tour 1 is in beeld, word er nog ergens vandaan gelopen? Gaan er nog vingers stiekem 1 kant op als een soort van hint voor iemand? Helemaal niks als een kip zonder kop rennen we toch allemaal de zelfde kant op naar rechts de bosjes in... normaal zie ik de vos nooit als eerste maar nu zie ik hem gelijk staan 20 meter verderop tussen de bomen! Sprintje er naartoe en ja! Eerste! Hoppa!

2E in het klassement met 6 punten achter Marco en 1 punt voor op Paul. Het seizoen is nog niet voorbij!

 

Rick Pakvis