Menu

aankondiging start aangepast toerseizoen

Beste Leden,

De Coronacrisis is een ruim jaar onderweg en heeft op veel gebieden enorme impact. Des te belangrijker om aan de mentale en lichamelijke conditie te blijven werken binnen de gestelde richtlijnen. Het zijn dan ook deze richtlijnen die het voor ons als vereniging enorm uitdagend maken iets te organiseren. Meer info over de richtlijnen: kijk op de website van de NTFU:https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1155/vragen-over-fietsen-in-coronatijd.

In april start volgens de ‘normale’ schema’s ons toerseizoen en dit willen wij ook binnen de gestelde richtlijnen organiseren. We kunnen niet verder kijken dan de huidige termijn van 30 maart met de voor nu geldende richtlijnen. Daarom is de ambitie uitgesproken om voor april te starten om clubritten uit te zetten met pijlen en daarnaast een GPX-bestand en een printbare routebeschrijving beschikbaar te stellen via onze website in de week dat de clubrit gereden gaat worden. Er is echter geen vaste startlocatie en -tijd, waardoor eenieder de clubrit kan oppakken daar waar het past, om zo spreiding te faciliteren en de richtlijnen te respecteren.

Wij verwachten van onze leden dat zij deze inspanning verwelkomen en hun bijdrage leveren om dit ook volgens de richtlijnen te laten verlopen, om de reputatie van fietsers als ook de vereniging hoog te houden. Ontvangen wij als bestuur of toercommissie andersoortige geluiden, zullen wij genoodzaakt zijn onze inspanningen te staken.  

We zullen de ontwikkelingen rondom de richtlijnen dan ook blijven volgen en daar waar mogelijk/noodzakelijk aanpassingen doorvoeren.

Om ons initiatief ook naar medeweggebruikers en overige fietsers uit te stralen, willen we iedereen vragen daar waar mogelijk in het verenigingstenue te fietsen. We laten dan zien dat we ons als fietsers gedragen en dat het leuk is om bij een vereniging aangesloten te zijn. 

 

Laten we met elkaar zorgen dat we gezond kunnen blijven genieten op en naast de fiets.

 

Het bestuur en de toercommissie.