Menu

Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen!

Afgelopen zondag stapten de leden van de fietsclub FTCW weer op de fiets om op zoek te gaan naar de vos. Dit was vossenrit nummer 11 uit de reeks van 20 ritten die deze winter seizoen verreden worden . De opkomst was groot, klaarblijkelijk was er een sterke behoefte om na de feestdagen weer eens flink te bewegen en de overtollige kilo’s te gaan verbranden.

Na de nieuwjaarswens van de voorzitter Marcel van Ruijven klonk de bekende bel en kon er vanaf het parkeer terrein van Velo gestart worden. Ook dit jaar zullen de FTCW activiteiten weer in het kader van veiligheid staan dus werd er ook nu weer gestart met voorrijders om de rit ordentelijk te laten verlopen.

Alhoewel niet verwacht volgens de weersverwachtingen bleek er op enkele plekken nog ijs op de paden te liggen.  Het blijft oppassen rond deze tijd van het jaar. Door een buitje vlak voor de start waren de pijlen niet optimaal zichtbaar met als gevolg dat er bij elke afslag vaart geminderd moest worden om extra te checken of er toevallig niet een moeilijk zichtbare pijl stond. Hierdoor bleef het peloton met fietsers redelijk bij elkaar gedurende de rit.

Het gevolg was dan ook toen de vos uiteindelijk na 50 kilometer bereikt werd dat een hele groep vossenjagers voltallig op de pijp af dook om als eerste zijn / haar munt er in te gooien. Het was een scrummage waar een professionele rugby club jaloers op zou zijn.

Gelukkig liep het allemaal goed af en was de eerste vossenrit van 2015 een feit. 
Namens FTCW iedereen een heel gezond en sportief 2015 toegewenst!

Namens het bestuur,
Johan Barelds