Menu

FTCW rijdt zich in de kijker

Fiets Toer Club Westland heeft zondag 15 oktober 2017 getracht haar najaars- en winteractiviteit, te weten het jagen op de vos,  in beeld te brengen. Ze had daarvoor als het ware alles van stal gehaald want  bij de start vloog een drone voorzien van camera over de klaarstaande deelnemers. En dat waren er nogal wat want het was immers prachtig weer.

De veteranen mochten als eerste groep van start, maar bij de ingang van het Uithofpark kwamen we al tot stilstand; oorzaak geen pijl te vinden ook niet na het wegvegen van wat bladeren. De volgende groep kwam er al aan en zodoende raakte alles flink door elkaar.

Ik ben alleen toch rechtdoor het park in gegaan en kwam na een goed kilometer op de pijlen. Goed gegokt dus. Via het nieuwe tunneltje onder de Poeldijkseweg door en verder naar Kwintsheul.

Het was mijn eerste vossenrit van dit nieuwe seizoen dus toch wel weer even wennen aan het zoeken van de pijlen, vooral vanwege de laagstaande zon en de vele bladeren op het wegdek.

We waren de Heul nog niet uit of we gingen al weer terug via de Lange Wateringkade en over het loop- fietsbruggetje naar de Bovendijk, zo bleven we in feite dicht bij huis en dat zou eigenlijk de hele rit zo blijven. Bij de Kleiweg over de A4 gevolgd door linksaf  het Rijswijkse bos in met een klein klimmetje. Het trio Paul Koenders, Johan Bosma en Marcel Dries hadden de rit uitgezet en die hadden er heel wat bruggen ingestopt. De Vliet hebben we, als ik goed geteld heb, wel vier keer overheen gereden. Daar waren een of meerdere uitzetters soms ook zichtbaar. Voor een ervaren jager is dat een teken dat op zo’n plek misschien wel meer aan de hand is. Waren de uitzetters royaal met bruggen, minder goedgeefs waren ze met de controle-emmers (maar dat vinden de jagers geen probleem: hoe minder er staan hoe minder je er kan missen!)

Na een rondje door Rijswijk kwamen we via de Vredenburghweg weer op de Noordweg en rechtsaf weer over een klein bruggetje naar de sportvelden in de hoek van de Noordweg en de Leyweg.

Dat Oranje de afgelopen periode het doel heel slecht wist te vinden, weten we allemaal. Dat deden onze uitzetters vandaag heel wat beter want de vos stond achterin op een voetbalveld verstopt achter een doelpaal.

Door nog andere bezigheden die dag ging ik na de vos direct naar huis. Ik weet dus niet of ik alle controles had en ook de uitslag is mij op dit moment nog niet bekend. Niettemin ging ik heel tevreden naar huis; een mooie rit gefietst met prachtig weer.

Zou u ook eens mee willen fietsen? Kom dan gerust zondagmorgen naar Velo aan de Noordweg waar we om 10.00 uur vertrekken.

Piet Pool