Menu

Gelukkig geen joker ingezet.

Met een zonnetje aan de hemel, op weg naar Velo dacht ik er even aan om mijn joker in te zetten. Aangekomen bij Velo was het toch erg druk en besloot ik het niet te doen. Na de start via het Wateringse Veld langs de A4 richting Rijswijk. Dankzij een oplettende vossenjager in het peloton hadden we de eerste emmer te pakken langs de Delftsche Vliet onder het viaduct van de A4.

Vervolgens een lang stuk langs de vliet in de richting van 't Haantje. De groep was ondertussen gehalveerd en met een lekker tempo reden we door Ypenburg. Daar kwamen we de eerste politieagenten van vandaag tegen die een grote groep demonstranten op een parkeerplaats scherp in de gaten hield.

Op naar het Prins Clausplein waar de eerste spetters vielen. De pijlen werden daardoor erg vaag maar de controle onder het Prins Clausplein hadden we net op tijd gevonden. Vervolgens via Voorburg naar het ADO stadion waar we door het, later zo beruchte, hek door konden fietsen. Rond het stadion was ontzettend veel politie op de been waar wij gelukkig geen last van hadden. Helaas konden we vanaf dat moment geen pijlen meer vinden en hebben we de weg vervolgd totdat we via een lange fietsbrug de A4 overstaken en weer in Voorburg aankwamen. Daar kwamen de eerste renners van Toer 2 ons tegemoet gefietst.

Blijkbaar had de politie het hek gesloten en waren ze niet van plan om nog iemand door te laten. Zodoende probeerden de gestrande renners een omweg te vinden om weer op de route te komen. Balen, op dat moment ving ik op dat we een emmer hadden gemist. Ik besloot er tussenuit te knijpen en alleen terug te rijden in de richting waar Toer 2 vandaan kwam. Eenmaal aangekomen bij het beruchte hek kwam ik een aantal veteranen tegen die mij vertelden dat ik de emmer langs de Delftsche Vliet had gemist. Tja...die staat er waarschijnlijk niet meer. Op mijn gemak ben ik samen met hen om Nootdorp heen gereden, door het Delftse Hout en uiteindelijk ergens in Delft de route weer opgepikt.

Marco Jansen en Mart vd Berg sloten in Delft bij me aan en met z'n drieën gingen we verder op weg naar Wateringen. In de afdaling naar de laatste emmer kletterde Marco, in een moment van onbedachtzaamheid, tegen de grond. Na even te zijn bijgekomen stapte hij gelukkig weer op de fiets. Nog even het Wateringse Veld door richting de vos. Helaas voor mij klapte in de laatste kilometer tijdens het remmen mijn velg uit elkaar en moest ik lopend naar de vos.

3 Punten vandaag, gelukkig geen joker ingezet maar wel genoeg meegemaakt op de zondagochtend!

 

Jeroen vd Valk