Menu

Kassa!

De FTCW rit van afgelopen zondag was een rit waar alles in zat. Hij was technisch, hij was zwaar en de uitzetters hadden er een paar mooie vossenstreken in gestopt.

Het begon met het technische gedeelte. Vanaf VELO werd door de Haagse woonwijken koers gezet richting Kijkduin. Voordurend afremmen, optrekken en goed sturen maakte dat de groep vossenrijders gelijk al tot een lang lint uit elkaar getrokken werden.

Bij Kijkduin aangekomen moest het lange lint vervolgens omhoog over de puinduinen heen. Dus van de fiets af en bij de trappen omhoog naar het hoogste punt om er vervolgens aan de andere kant al rennend met de fiets aan de hand weer af te gaan. De hartslag schoot hier bij velen al compleet door het dak.

Na deze inspanning kwam de volgende beproeving. Het ging door de duinen richting Hoek van Holland. Helaas kwam de wind recht van voren en zoals u weet was de wind afgelopen zondag geen kinderachtig briesje.

Ter hoogte van Monster werd er landinwaarts afgebogen en konden de getergde lichamen weer enigszins herstellen.  Maar alert zijn bleef het devies want vanaf hier deden de vossenstreken hun intrede.  Een klein pijltje deed de rijders dwars door de kassen heenrijden. Wel even lekker warm, maar wel 2 controle emmers die niet door iedereen opgemerkt werden. Even verder bij Naaldwijk, stond er nog een controle emmer slinks achter een elektriciteitshuisje aan de rotonde. Ook die werd niet door iedereen opgemerkt.  

Hierna ging het weer richting Velo waar in de wijk vlak achter Velo de vos zich verstopt had. Hier werd ook al snel duidelijk dat veel fietsers niet alle 4 controle emmers gevonden hadden. De consequenties voor het klassement laten zich ten tijde van dit schrijven nog raden, maar zullen de nodige impact hebben.