Menu

Vossenjacht 4 Februari 2018

’s-Ochtends om 7:30 schoof ik de gordijnen open. De zon zag je al langzaam doorkomen en het beloofde een mooie dag te worden.

Na het ontbijt langzaam op weg naar Velo. Hier de kaartjes opgehaald en een beetje staan ouwe hoeren. Om 10:06 werden we los gelaten.

De rit ging via de uithof richting strandhek Kijkduin park. Hier hebben we de eerste controle gevonden. Via de duinen naar Kijkduin. Hier hebben we als groep van toer 2 een fout gemaakt. De bedoeling was om via de Machiel Vrijenhoeklaan en diverse andere straatjes naar de woning van Bert Bambacht te fietsen waar de tweede controle stond. Wij reden als groep bij Kijkduin naar boven om vervolgens via het Atlantic Hotel de duinen in te schieten. Dit was niet de bedoeling.  Halverwege de duinen vonden we een pijl naar recht met een rondje onder de pijl. Er was bij de start gezegd deze te negeren. Peet Petterson en mij persoon zijn toch die pijlen gaan volgen terwijl de rest van de groep de weg vervolgde. Toen ik de duinen uit kwam twijfelde ik of ik die pijlen moest volgen. Peet Petterson deed dat wel. Ik keek even rond en vond bij toeval een pijl van ons. Ik heb vervolgens een stuk tegen de route ingereden en de tweede controle gevonden bij Bert Bambacht. Nu vol gas mijn weg vervolgd want ik wist dat de rest van toer 2 er naast zat. Ik had Elco vd Heijden al zien rijden ( hij had wel de juiste route gevolgd) en heb hem ingehaald. Samen zijn we verder gegaan richting Scheveningen. Na heel veel draaien en keren vonden we in de Pellenaarstraat de 3e controle. Vol goede moed hebben we samen onze weg vervolgd en via de boulevard weer verder. Nu het haven gebied in (ik wist niet dat je daar zoveel trappen e.d. had ) weer richting Kijkduin. Nog even een listigheid je bij de Monsterse weg. Hier stond een pijl naar een speelcentrum waar ik nog nooit geweest was. Gelukkig zag Elco hem en konden we zonder verkeerd te rijden onze weg vervolgen. Vervolgens vonden de uitzetters het nodig om alle parkeerplaatsen van de flats aan de Lozerlaan te bezoeken. Maar met nog 1 kaartje in je zak hebben we ze allemaal gezien. Bij de 3e flat was het raak. Hier vonden we de vierde controle. Inmiddels hadden we ook Monique vd Valk bij gehaald. Nu met zijn drieën verder. Bij de oude kas van Cock v Leeuwen vonden we de vos. Ik was de gelukkigste om hem als eerste er in te gooien.      

Hierbij wil ik de uitzetters bedanken voor de goed uitgezette rit.

Lid nr 278  Menno Ruigrok