Menu

Vossenrit 19 januari 2020

Als ik smorgens uit bed kom valt het laatste regenbuitje en op weg naar Velo komt gelukkig de zon al door. Met een stevig windje is het prima fietsweer. Met zo’n 100 man aan de start een grote opkomst vandaag. Na de start de bovendijk op, via het tunneltje naar de Middenweg , de Van Luyklaan, en het volgende tunneltje bij de Westlandroute onderdoor. Op naar Sjors Jansen en daar de brug over richting De Lier. Via de Oostbuurtseweg naar het Kraaiennest en via de Scheeweg naar het Kralingerpad.

De Gaag over richting Schipluiden en vlak bij het huis van John Zwinkels zien we de 1e emmer (John, nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Tim).

Daarna via de Commandeurskade naar Maasland waar we onder de A20 fietsen en vrij snel erna rechtsaf gaan. Via wat polderweggetjes komen we bij het wielerparcours ‘De Coureur’ aan waar we achterin de 2e emmer vinden. Aan de voorkant verlaten we het parcours via een schuine graskant waar de 3e emmer staat en via een heel steil talud kwamen we op de Vlaardingsedijk. Hier ging het gas goed open en zijn we zigzaggend door Maassluis gegaan en kwamen we weer uit bij de Oude Veiling van Maasland.

Hier zag ik dat we nog met 3 man waren overgebleven. Via de parallelweg met flinke wind tegen naar de Gaag. Dan via de Burgerweg en Burgerdijkseweg naar autobedrijf ‘van Essen’, langs de jachthaven naar de Blaker. Uiteindelijk langs ‘De Zeven Gaten’ en via de Zwethlaan op naar Kwintsheul waar we de Hollewatering op moesten. Aan het einde niet rechtsaf maar naar links waar we na een paar meter een heel klein pijltje zagen staan de nieuwbouwwijk in waar we de laatste emmer vinden. 

Hierna oversteken het Uithofpark in waar we bij een soppig grasveld na een lange sprint de vos vinden. Eindelijk na 5 keer tweede te zijn geworden nu een 1eplek! 

We hebben in Nederland een ‘v.d. Poel’ en bij FTCW hebben we ‘Jansen’ maar heel soms winnen ze niet.

Uitzetters, bedankt voor deze gevarieerde rit.

 

Sjaak vd Valk