Menu

Vossenrit 5 januari 2020

Het was de eerste vossejachtrit in het nieuwe jaar, zodat we nog een korte nieuwjaarspeech kregen. Het was mooi weer zodat we met 25 man van tour 2 aan de start stonden. Deze rit was uitgezet door o.a. Iwan , Eelco en Menno.

We vertrokken richting Kwintsheul langs de Bovendijk en het Slimpad. Via Nieuwe Tuinen en de Mariendijk moesten we rechtsaf het Poeldijkse pad op. Maar Rob van A. zag hier een listig pijltje, rechtdoor de Dijkstraat in. We reden hier met zijn zessen verder. Via de Nieuwe weg kwamen we in Monster. Hier gingen we de trappen op naar het strand. Hier stond Eelco met de eerste controle. We moesten wel een paar minuten door het zand ploeteren zodat we bij Ter Heide het strand konden verlaten. Gingen rechtsaf duinpad op om halverwege links af te slaan zodat we in de Vlotlaan terecht kwamen. Hier vonden we de tweede controle op het terrein van van der Valk( Nierop). We haalden een groep van Toer 1 in met o.a. Johan B ,Marcel S en M van de Berg. Ik zei tegen Johan; moet jij niet meer naar voren zitten , nee was het antwoord net ziek geweest en ik ga vandaag voor 5 op voor 20 punten.  Op de Zwartendijk werden wij weer ingehaald door de voorste mannen van toer 2  met o.a. Mart B en Rick. Het tempo werd knap opgevoerd, maar zodra Mart B op kop kwam te zitten is het gedaan met goed op de pijlen letten. Bij Westlandia gingen wij linksaf en Mart zagen we bij de vos pas weer terug. Peter van E zei tegen mij;  achteraan blijven en goed opletten (net of ik dat nooit doe). Zo kwamen we op de  veilingweg in de Lier terecht en reden langs Lyra. Hier stonden vrachtwagens geparkeerd en Mart van de B zag een pijltje links af staan en ja hoor, controle 3. De snelle mannen van toer 2 keken achterom en zagen dat wij verdwenen waren. Zodoende keerden zij,  om ook deze controle mee te pakken. Daarna verder langs de Zweth richting Kwintsheul. Waar we hier vanochtend voor jandoedel langs de vrachtwagens reden stond hier nu controle 4. Daarna over de Holle watering en het Groenepad naar Wateringen.

Staken de Poeldijkse weg over en kwamen op een containerveld terecht. Ze renden allemaal rechtdoor en ik ging als enigste richting wc. Ik deed de deur open en ja daar stond hij, de Vos. Normaal ga ik nog terug naar de kantine voor de derde helft, maar dat kwam er niet van. Bij mij thuis was het nog nieuwjaar wensen met de hele familie. Uitzetters bedankt voor deze rit. 

Koos van der Hoeven