Menu

Vossenrit zondag 20 nov.

Door Wim Vellekoop

Deze rit kan denk ik wel bestempelt worden als de moeilijkste,zwaarste,en gevaarlijkste uit het FTCW bestaan. Er zijn natuurlijk altijd verhalen van leden die al veel langer lid zijn van FTCW en nog veel meer mee gemaakt hebben,maar die zijn niet meer te controleren voor mij dus die neem ik met een schep zout.

Nu dan de rit:
De weersvoorspellingen zagen er niet al te best uit,maar soms valt het allemaal wel mee. Deze keer dus niet. Om 9.30  in het autootje van mijn vrouw , de mijne had ik uitgeleend aan een vage kennis (fiets er in gepropt) op naar Velo. Ik twijfelde wel erg om te gaan fietsen want het was windkracht 12 met veel regen. Maar dan zie je onderweg veel jagers gewoon op de fiets naar Wateringen gaan. Je denkt ook wel een beetje aan de uitzetters,want als er niemand gaat fietsen is het niet motiverend voor hunnie om het te blijven doen.
Op Velo aangekomen zie ik toch al aardig wat Jagers en Jaagsters.( hier zij er tegenwoordig best veel van). Die meiden kunnen nog aardig trappen ook,en als ze dan niet al te lastig zijn is het een aanwinst voor de club. Zelf kon ik het niet maken om niet te gaan fietsen bij zoveel enthousiasme. Omdat ik in principe niet echt voor de punten ga maar voor de gezelligheid ,sloot ik me aan bij een groep welke me wel wat leek, Dat is me goed bevallen,.De saamhorigheid was goed.,en met een man (vrouw) of 7 heb je meer ogen dan alleen.

De rit op zich was heftig. Windstoten ,rukwinden, omgewaaide bomen los geslagen boten, veel natte bladeren op de paden ,op hol geslagen paarden ,  schuddende autos enz, enz. Je zag sommige mensen ook verbaasd naar buiten kijken en denken,wat zij dat nou voor dwazen.
Maandag daarop dacht ik dat ook ,maar als je er zelf in zit heb je dat niet zo in de gaten ,ik althans niet. Gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd voor zo ver ik weet,dus dat is mooi.
Oh ja nu de rit. Hij was ca 45 km en er was over nagedacht  met 4 emmers en bij de Bloemenveiling 2 linke oude rotten( hansie hansie en niek. duif ) bij  de 3e controle.,.knap hoor om op die leeftijd zo’n inzet te tonen in een luxe auto.

Op VELO hoorde ik dat ik de enige was met alle emmers, wat voor wel voor 90 %  te danken was aan mijn lotgenoten. Maar ja toch gewoon 20 punten in de tas! Vind ik zelf niet zo belangrijk, maar ik weet zeker dat er veel veteranen jaloers op me zijn voor deze dag. Misschien zijn wel VETERANEN die de punten over willen nemen voor een mooi bedrag? Voor nog nader te vinden goed doel

Uitzetters, jagers, en jaagsters, controleurs bedank voor deze ochtend,

Groeten van veteraan Wim Vellekoop..