Menu

Vosserit verslag 11-12-2022

Al weer heel wat jaar geniet ik van de vosseritjes op zondag bij Velo. Een week geleden zette ik samen met Coen en Evert mijn eerste rit uit. Na wat voorbereiding en voorrijden, gaan we zaterdagochtend op pad om ons ritje uit te zetten. Met een noorderwind rond de 2 graden en steeds afstappen, is het alles behalve behaaglijk. Na een uurtje of 3 uitzetten, denken we een mooi tochtje in elkaar gesleuteld te hebben. Zondagochtend met een lichte spanning richting Velo, waar ik Tour 1 t/m de veteranen de eerste pijl doorgeef. Zelf sta ik controle in ‘s-Gravenzande bij de molen. Nadat iedereen bij de controle is geweest op weg naar de Vos, waar de eerste van Tour 1 al snel binnenkwamen. Een snel ritje met leuke, positieve reacties, leuk om een keer een ritje uit te zetten.


Zondagochtend een week later

Na de uitschakeling van Nederland en de spannende wedstrijd van Marokko op tijd naar bed. ‘s-Ochtends op tijd wakker en denk nog even om de joker in te zetten, maar na de bootcamp van deze week voelen de benen nog wat stijf aan.

Na een gezellig bakkie bij Velo aan de stamtafel starten we om even over 10 uur richting Poeldijk. Linksaf richting Kwintheul zien we Toer 1 terugkomen, waarschijnlijk al een pijl gemist! Omdraaien en terug, klein pijltje gemist, controle bij Ted en met een grote groep (Tour 1,2 en 3) richting Poeldijk. Bij de oversteek Nieuweweg schuif ik naar voren om vlot het bruggetje over te kunnen. Nu bijna voorin de groep, kijk ik om en zie alleen Jan de Vette van Tour 2 in de buurt. Bij de oversteek Slachthuiskade zie ik Peet van Os jr. oversteken en bedenk me geen moment om hetzelfde te doen. Enkele meters verder sluit ook John Zwinkels aan en we zijn voor even weg met z`n drieën. Vlak bij de Baakwoning sluit de rest van toer 1 incl. Jan de Vette aan. Het is nu eigenlijk een kwestie van volgen in de buik van de groep en goed op de pijlen letten, want normaal gesproken komt er niemand van Tour 2 meer terug. De tweede controle staat in een kas in ‘s-Gravenzande, nu richting Hoek van Holland waar ook in een kas controle 3 staat. Omdat er relatief weinig wind staat, blijft de groep bij elkaar en rijden we in een lekker tempo, via de Maasdijk richting Blauwe hek, even opschuiven voor het kasbruggetje en dan via de Wollebrand richting Kwintsheul. Gevoelsmatig verwacht ik nog een vierde controle, maar deze blijft uit. De pijlen sturen ons naar Wateringen, waar net voor de vos John wordt aangereden door een afslaande auto, (hopen dat de verwondingen meevallen) bij het oude gemeentehuis staat ‘zoek de vos’, kaartje in de restemmer en op zoek naar de vos. Ik had al een paar keer gemerkt dat er te weinig focus was tijdens de laatste ritten. Maar tijdens deze rit had ik me voorgenomen te willen winnen, dus keek ik om heen en zag de grote Kerstboom, kan niet missen en ik loop er als eerste heen waarna de overwinning weer naar meer proefde. Al met al een leuke rit met variatie. Ted bedankt.

 

Terpstra,

Deze week samen met mijn zoon de zesdaagse bezocht, een jaarlijks terugkomende traditie. Leuk om even wat wielergevoel op te snuiven.Terpsta en Havik vormen een koppel en zullen proberen deze zesdaagse op hun naam te zetten, op de woensdagavond pakten ze de overwinning van madison en dernykoers, waarbij ze ook na 2 dagen nog eerste staan in het algemeen klassement. Later in de week zakten ze terug naar de tweede plaats, maar op zondagmiddag trok het koppel toch de overwinning naar zich toe, waarbij Terpstra afscheid neemt met een mooie overwinning. Persoonlijk heb ik Nikkie altijd gevolgd tijdens zijn carrière die hoogte en dieptepunten kende. Zijn aanvalsdrift en stijl hebben me altijd geboeid, hoe hij in zijn beginperiode de aanval koos op het begin van een etappe, wat zeker niet door het peloton met handgeklap werd ontvangen. De overwinning in Parijs Roubaix , mijn favoriete koers, tijdens de ronde van Vlaanderen waar een selecte groep hem terug probeerde te halen en Terpstra tot het uiterste moest gaan om de overwinning naar zich toe te trekken. De zware valpartij tijdens de training in Noord-Holland waarvan hij nooit helemaal herstelde, en dan nu het afscheid met een mooie overwinning. In vele jaren heeft Nederland kunnen genieten van deze ‘pedeleur charmant’.

Volgende week al weer de oliebollentocht, na een heel mooi seizoen fietsen. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en veel mooie kilometers in 2023.

 

Met vriendelijke groet, 

Peter van Etten