Menu

Zondag 18 februari 2018

Zonnetje, weinig wind, rond het vriespunt maar niet glad. Kortom een heerlijk dagje om te vossen.

De rit was uitgezet door misschien wel de jongste uitzetter ooit: Lars van Hooft, gecoacht door Paul Koenders.

Na het startschot vertrekken we via De/Het Bonte Haas en een slinger door Rijswijk zuid richting het CLD in Delft. Bij de harnaschpolder de eerste emmer bovenop de bult. De jeugd (het worden er steeds meer, top!) houdt zoals gewoonlijk het tempo lekker hoog zodat we al snel in Delft noord door de nieuwbouw slingeren. Opeens links onverhard staat Paul: de tweede controle achter een kassie langs. Slingerdeslang gaan we verder door Delft, langs het CLD en naar Kerkpolder. De groep is nog grotendeels compleet maar als we bij de Kruithuisweg komen is er verwarring, zijn dit pijlen van vorige week?!

Ik vind de pijl duidelijk zat en zit opeens alleen met nieuweling Jelle en voor we het weten vliegen we langs de A4. Later hoor ik dat we de lus onverhard gemist hebben, en dat de rest deze onnodig(!) tegendraads gereden heeft.

De derde controle staat achter een boerderij bemand door Lars’ vader. Verder richting Vlaardingen maar met z'n tweeën missen we de pijl rechtsaf, bij de Vlaardingsevaartbrug is het wel duidelijk dat we fout zitten en gaan rechtsomkeert naar Schipluiden.

Bij de Trambrug pikken we de route weer op, maar waarschijnlijk ver achter.. al is in de verste verte niemand te zien. Maar je weet maar nooit en in gestrekte draf passeren we 't Woudt en draaien de Zwethkade op: een pijl! Rechtsaf het erf van Van der Laak op voor de laatste emmer; nog helemaal leeg? Of we liggen toch nog op kop òf de rest heeft 'm gemist, beide goed voor de punten.

Na nog wat kriskrassen door de Esselanden kom ik solo aan bij Lars met de vos praktisch in z'n achtertuin, en 20 punten in de knip ;). Met nog drie ritten te gaan blijft het spannend in het klassement.

Uitzetters bedankt voor de mooi scherp gepijlde rit en het fantastische weer, voor herhaling vatbaar. En misschien wil er nog een jeugdlid gaan krijten?

 

Johan Bosma, toer 1