Menu

Zondag 24 december 2017

Het was zondag ochtend, maar normaal is er geen vossenjacht op de laatste zondag van de maand.  Er was verwarring of er nou wel of geen vossen rit was. Uiteindelijk was er wel een.

Ik was nu de enige in me groepje dus, ik besloot me joker dan maar in te zetten.

Het weer was droog maar de straat was nog glad en nat ook was het best koud maar als je eenmaal fietst heb je daar niet zo heel veel last van.

We reden vanaf Velo naar Kwintsheul. Bij de Jachthaven stond de 1 ste controle. We gingen nu richting de zwet en zodoor naar Rijswijk. Bij de Beatrixlaan was een keer lus. Die ons richting de Lier via de snelbinder naar Naaldwijk de Bospolder stuurde. Daar stond de 2de controle. Vanaf hier gingen we richting Wateringen.

 Uiteindelijk bij de vos aan gekomen stond er zoek de vos met een rest emmer, maar een stukje verder stond nog een controle emmer, maar dat was een fop emmer. Enkele mensen deden ook daar kaartjes in.

 De uitzetters hadden oranje linten om de bomen gedaan waardoor het leekt of dat daar de vos zou staan, dus iedereen stond daar te zoeken en opeens zag ik iets onder een tak op de grond liggen.

Dit was de vos en snel de ring erin gedaan. Er was veel verwarring bij de oranje linten. Het was een leuke rit.

Groetjes Mike van Zeijl