Menu

De 100 Skateparkentocht.

Zaterdagavond een verjaardag. Schuurfeestje.. Dat is gevaarlijk met een vossenjacht de volgende ochtend. Stiekem heb ik een paar rondjes overgeslagen.

Koud was het al ’s nachts op de fiets naar huis, dus dat zou het een paar uur later ook nog wel zijn.
Mijn klassement is al een tijdje niet zo spannend meer, maar een dagoverwinning kan een heel seizoen goed maken.
Vanaf huis reed ik de wijk uit richting Velo en op de Verburghlaan stond een pijltje richting het Skatepark van Poeldijk.
Een beetje info vooraf kan nooit kwaad, maar hier bleek ik achteraf niets aan te hebben.
Velo.. Bakkie, praatje, kaartjes, en Ernst (of was het nou Stef) die gelukkig weer even op Velo kwam kijken.
Tingelingenling!! We gaan starten. Koud is het. Net boven het vriespunt en er staat een forse wind met kracht 6 uit het zuiden. De pijltjes waren klein, maar goed zichtbaar. Via de Wen gaan we richting Poeldijk, naar het pijltje dat ik die ochtend had gezien. Bij de Nieuweweg de ophaalbrug over en daar werden gaatjes geslagen. Een stukje verderop bij een bruggetje nogmaals op een lint.
Ik kwam in de chasse patate en liet me maar even terug zakken. 3 man bleven vooruit, 1 ertussenin en toen wij met een man of 6.
De duinen door in een kop over kop samenwerking uit het boekje.
Toen we vanuit de duinen linksaf een wijk ingingen kwamen we de koplopers weer tegen. Die hadden een pijltje gemist.
Met 10 man bleven we niet lang samen, want dezelfde 3 speerden er weer vandoor. We hebben ze nooit meer terug gezien. Even zette ik met Sven de Graaf de achtervolging in, maar even later werden we bijgehaald door de rest. Met Martijn vd Donk, Johan Bosma, Raymond Olsthoorn, Sven de Graaf en Rick Pakvis zetten we de koers voort. Bij het tunneltje van de Maasdijk stond een 2koppigge pijl. Je kon dus kiezen of je links- of rechtom ging. Supermooi bedacht van de uitzetters. Wij gingen rechts en na een dubbele controle emmer (waarvan je er dus maar 1 hoefde te hebben) kwamen we tegenliggers tegen die links waren gegaan bij het tunneltje. Heeeyyy Mogguuhhhhh!!!

We gingen weer richting ’s Gravenzande en moesten een heuveltje op naar een pumptreck baantje waar een controle stond.
Dit bleek uiteindelijk een belangrijk punt in de rit, omdat de koplopers hiervandaan verkeerd zijn gereden.
Via Naaldwijk gingen we naar de Lier, waar we weer een controle tegenkwamen. Ook dit was een soort Skatepark.

Op de veilingweg reed Rick Pakvis lek. ‘Mannen, veel plezier!’ riep hij nog.
Langs de 7 gaten en de broekpolderlaan reden we richting de bovendijk in Wateringen. Daar hadden we wel een pijltje verwacht. Nee hè? Het zal tocht niet? Maar gelukkig stond ie verderop naar rechts bij de Laan van Wateringse veld.
En ook daar heb je dus een Skatepark.
Daar liepen Jeroen en Peet al te zoeken naar de vos. Die moeten gesneden hebben, want die zaten toch achter ons?
En van de ‘3 Koplopers’ was niemand te zien. Die moeten dus ergens fout zijn gereden. Kortom, alle kans nog. Zoeken naar die zwarte pijp!!
Het lokale publiek in de bushokjes keek ons aan alsof ze nog nooit een stel fietsers in paniek door elkaar heen hebben zien rennen op zoek naar iets wat ze waarschijnlijk ook nog nooit hebben gezien. 'Busje komt zo' zullen ze gedacht hebben.. 

Uiteindenlijk na wat turen door de struiken zag ik een afwijkend paaltje in hekwerk dat achter de struiken stond. Dat zou hem zomaar kunnen zijn. Yes! P1. Het seizoen is geslaagd!

 

Sportieve groet,

Ruud Zwinkels